Marasesti, 9, Sibiu, RO
0758.132.192
transform@ladyup.ro

Exercițiu de imaginație – cum arată cea mai bună versiune a ta?

Programe de fitness si lifestyle feminin.

Exercițiu de imaginație – cum arată cea mai bună versiune a ta?

Specialiștii în domeniul dezvoltării personale vorbesc despre o serie de componente ale succesului, câteva aspecte cheie care pot asigura o viață fericită și împlinită. Este vorba despre:

  1. Pacea interioară
  2. Sănătatea și energia
  3. Relațiile pline de iubire
  4. Libertatea financiară
  5. Idealurile și țelurile importante
  6. Autocunoașterea și conșiința de sine

Dintre cele șapte, spunem noi că sportul este direct responsabil de a doua. Mișcarea oferă energie și sănătate. Corpul uman a fost creat pentru mișcare, iar sedentarismul îi este dușman.

O modalitate, deci, prin care putem obține fericirea sau succesul în viață ține și de activitatea fizică, de modul în care aceasta ne influențează fizic și psihic.

Incepem o noua editie LadyUP Body Transformation! Afla mai multe de AICI

Sănătatea şi energia reprezintă starea normală si naturală, mai spun specialiștii. Corpul nostru are o tendinţă naturală spre sănătate, în absenţa interferenţelor mentale sau fizice, el produce energie cu uşurinţă şi din abundenţă, iar sănătatea perfectă apare în absenţa oricăror dureri, tulburări, sau boli.

articolblog1

Dacă obţineţinem tot felul de lucruri în plan material, dar ne pierdem sănătatea şi pacea interioară, nu ne vom putea bucura aproape deloc de realizările noastre.

Și aici ajungem la exercițiul de imaginație despre care vă vorbeam. Imaginaţi-vă că aveţi o sănătate perfectă.

Gândiţi-vă cum aţi arăta, dacă aţi fi imaginea ideală a perfecţiunii fizice.

Ce înfăţişare aţi avea?
Cum v-aţi simţi?
Care ar fi greutatea voastră?
Ce fel de alimente aţi mânca şi ce exerciţii fizice aţi face?
Ce anume aţi face mai mult – şi ce mai puţin?

Răspundeți sincer și credeți că este posibil, indiferent de ceea ce vă doriți. Aceiași specialiști spun că cel mai mare dușman al succesului personal este frica.

Te invitam in #comunitateafemeilorcurajoase sa-ti invingi frica si sa te redescoperi. Poti incepe AICI!

Câteva reguli care să te ajute în fixarea scopurilor, potrivit lui Brian Tracy, cunoscut autor privind dezvoltarea personală:

”Există câteva reguli importante care însoţesc stabilirea eficientă a scopurilor. În primul rând, scopurile trebuie să fie în armonie unele cu celelalte si nu în contradicţie. Nu puteţi avea ca scop succesul financiar, sau dezvoltarea propriei afaceri – si, simultan, să aveţi ca scop petrecerea unei jumătăţi de zi pe terenul de golf, sau pe plajă. Scopurile trebuie să se sprijine reciproc şi să se întărească unul pe celălalt. În al doilea rând, scopurile trebuie să însemne o provocare. Ele trebuie să vă determine să faceţi eforturi, dar fără să fie copleşitoare. Iniţial, când vă stabiliţi scopurile, ele trebuie să aibă o şansă de 50%, sau mai mult, de reuşită. Trebuie să aveţi scopuri concrete, pe care să le puteţi măsura şi evalua obiectiv, în acelaşi timp, trebuie să aveţi scopuri calitative, pentru viaţa interioară şi relaţiile cu alţii”.

De citit și cugetat…

Un tânăr a mers la Socrate si l-a întrebat cum ar putea câştiga înţelepciune. Ca răspuns, Socrate l-a rugat pe tânăr să se plimbe cu el pe un lac din apropiere. Când apa a fost de aproape un metru şi jumătate adâncime, Socrate l-a înşfăcat brusc pe tânăr şi i-a împins capul sub apă. Apoi l-a ţinut acolo. La început, tânărul a crezut că este o glumă şi nu a opus rezistenţă. Dar, fiind ţinut în continuare sub apă, s-a speriat. Simţind că nu mai are aer, s-a luptat cu disperare să revină la suprafaţă, în cele din urmă, Socrate l-a scos la suprafaţă. Tânărul tuşea, scuipa şi încerca să respire. Socrate i-a spus: „Când vei dori înţelepciune cu aceeaşi intensitate cu care ţi-ai dorit să respiri, nimic nu te va opri să o obţii”.

La fel stau lucrurile şi cu scopurile noastre.

* sursă de informare pentru redactarea acestui newsletter a fost volumul lui Brian Tracy – ”Succesul în viață”

Articol redactat și adaptat de Adela Cândea, instructor fitness & personal trainer LadyUP Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *